elämäni tärkeimmät sanat

Tämä kevät on ollut tunteiden vuoristorataa. On tapahtunut niin hyviä kuin myös huonoja asioita. On ollut masennusta, uupumusta, käsittämättömän paljon stressiä ja painetta. Toisaalta, on ollut myös naurua, lepoa, auringon alla loikoilua, rakkaiden seurasta nauttimista ja auringonlaskujen ihailua. Kaiken tämän keskellä blogin päivittäminen on jäänyt toissijaiseksi asiaksi. Viime vuosien aikana olen tajunnut, että elämän tärkein tehtävä on huolehtia ensinnäkin omasta hyvinvoinnista ja terveydestä, ja vasta sen jälkeen kaikesta muusta. Ja niin olen viime aikoina myös tehnyt. Jonkun mielestä saatan vaikuttaa itsekkäältä, mutta oma terveys ja jaksaminen menee kaiken edelle, aina. Olen kantapään kautta oppinut, miten huonosti voi käydä jos laiminlyö omaa hyvinvointiaan.

Uskallan jopa myöntää, että olen ylpeä itsestäni. Olen ylpeä siitä, että olen kerrankin onnistunut päästämään irti stressistä, tulevaisuuden pelosta, paineen tunteesta. Päästin irti ja annoin olla. Annoin elämän kuljettaa ja luotin sokeasti siihen mututuntumaan, että kaikki tulee olemaan hyvin. Ja lopputulos on seuraava: minulla on tyyni, levollinen ja... onnellinen olo. 

Alkuvuoden ''syöpäkuplassa'' eläminen, medialle puhuminen elämäni rankimmista vuosista, niihin aikoihin palaaminen - kaikki tämä on vienyt voimiani. Kun tv- ja lehtihaastattelut olivat takana, oli tyhjä ja samalla äärettömän hyvä olo. Olin helpottunut, että päästin ison pahan mörön ulos rintakehästäni, annoin kaikkeni, kerroin syvimmät salaisuuteni koko maailmalle. Mutta olin samalla hyvin, hyvin surullinen. Katsoin tilannetta ikään kuin ulkopuolisen silmin ja tajusin jälleen kerran, kuinka vaikeaa minulla sekä läheisilläni on ollut...

Nyt voin hengittää syvään ja hymyillä leveästi. Pari viikkoa sitten sain kuulla lääkäriltä elämäni tärkeimmät sanat: sinä olet terve. Näistä sanoista olen haaveillut viimeiset viisi vuotta. Näitä sanoja kukaan ei uskaltanut sanoa. Kukaan ei halunnut antaa toivoa tai ottaa vastuuta. Kukaan ei ollut varma. Eikä tälläkään hetkellä voi sataprosenttisesti tietää, mitä tulevaisuus tuo mukanaan. MUTTA! Nyt, just nyt, pitkästä aikaa olen terve. Ja se tuntuu joka solussa ihan äärettömän hyvältä.

I hope that you become filled with so much happiness that it heals every part of you.