hyvinvointiprojekti: perusjuttujen tärkeys

food

Tänään päätin tulla kertomaan teille keväällä alkaneesta hyvinvointiprojektista. Siitä on ikuisuus kun olen viimeksi päivitellyt kuulumisia treenijutuista. Syitä tähän on monia - stressi, uupumus, muutto, kontrollikäynti syöpätautien klinikalla, lomamatka... Oma jaksaminen on heitellyt sellaista vuoristorataa, että huhheijaa ja olen äärettömän kiitollinen, että mun ihana PT on pysynyt matkassa mukana - tukemassa, kuuntelemassa, kannustamassa. Vaikka lihaskuntoharjoittelu on mm. uupumuksen takia jäänyt vähemmälle, olen saanut Annettelta niin paljon henkistä valmennusta ja apua, että parempaa PT:tä en olisi voinut toivoa.

Ennen tätä projektia kuvittelin, että personal trainerin kanssa aloitetaan valmennus vain sen takia, että halutaan pudottaa painoa tai kasvattaa lihaksia. Nyt ymmärrän kuinka väärässä olin. Tässähän on kyse niiiin paljon muusta! Personal trainer ottaa huomioon kaikki elämäsi osa-alueet, kirjaimellisesti kaikki. Onhan ihminen sellainen monimutkainen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Pelkällä treeni- ja ruokaohjelmalla ei kyllä pitkälle päästä, jos arki ei muuten suju.

Annette onkin useasti sanonut, että liikkeelle lähdetään perusjutuista. Ruoka ja lepo on ollut minulle yllättävä ongelmakohta. Syön ja nukun liian vähän. Eihän silloin lähdetä hienosäätämään ruokaohjelmia, vähentämään hiilareita ja rasvoja tai pitämään treenipäiväkirjaa, jos ihminen ei nuku tarpeeksi eikä saa tarpeeksi ravintoa jaksaakseen.

Olen pitänyt ruokapäiväkirjaa ja arkiaktiivisuuttani on myös mitattu (siitä kerron lisää myöhemmin!). Kun perusjutut olivat kondiksessa, lähdimme keskittymään treeneihin.

Muista siis, ettei ole mitään väliä, kuinka monta kyykkyä teet salilla ja kuinka monta grammaa proteiinia smoothiesta löytyy, jos nukut 5 tuntia vuorokaudessa ja ruokavaliostasi puuttuvat tärkeimmät ravintoaineet. First things first.

 

Annetten somet: instagram / facebook / blogi