muka täydellinen elämä

Sosiaalinen media on aivan loistava asia. Saan siitä paljon inspiraatiota, uusia tuttavuuksia, yhteistyökumppaneita. Saan sen avulla jakaa tarinani, omaa arkeani ja inspiroida muita sekä antaa vertaistukea. Ilman sosiaalista mediaa tämä olisi paljon vaikeampaa. 

Sosiaalinen media on toisaalta myös aika kamala. Sen avulla tavallinen elämä ei enää riitä. Tavallinen arki on liian tavallista ja tylsää. Kaiken pitää olla täydellistä. Just, eikä melkein. Kaikki on nykyään lavastettua, hienosäädettyä, meikattua, peitettyä. Kaikki on nii-in täydellistä. 

Kun selailee täydellisiä instafiidejä ja vertaa toisen täydellistä #outfit of the day:tä omaan tylsään takkiin ja tavallisiin farkkuihin, ajattelee ettei ole tarpeeksi tyylikäs. Kun katsoo muiden sixpäkkejä ja vertaa niitä omiin vatsamakkaroihin, tulee sellainen tunne ettei ole tarpeeksi timmi.

Some luo helposti mielikuvia, ettei ole tarpeeksi kaunis, ettei itsellä ole tarpeeksi hienosti sisustettua kämppää ja treenattua kroppaa. Se luo illuusiota ja pukee monelle vaaleanpunaiset lasit päähän. Kaikilla muilla elämä on olevinaan niin hienoa, hauskaa ja upeaa. Kallista soijalattea kahviloissa, täydellisiä smoothiebowlejä aamupalaksi, timmi ruskettunut vartalo ja tyylikkäimmät kuteet. Sitten tietysti buukatut lennot ulkomaille ja jatkuvat kutsut tärkeisiin eventteihin. PLAAH! 

Elämä on ihanaa myös ilman näitä juttuja. Elämä on ihanaa, vaikka kotona olisi sotku ja vaatekaappi täynnä vanhoja, ''epämuodikkaita'' paitoja. Elämä on ihanaa, vaikka paidan alta löytyy pari makkaraa eikä ole varaa lähteä ulkomaille. Elämä on ihanaa riippumatta siitä, onko sulla tilillä tuhansia vai satoja. Riippumatta siitä, kuinka monta kenkäparia omistat tai kuinka moni seuraa sinua Instagramissa. Se on joka tapauksessa I-HA-NAA. Koska sulla, ihminen hyvä, ON elämä. Olisit kiitollinen siitä. Lakkaisit mollaamasta omaa ''epätäydellistä'' elämää ja nauttisit siitä, miettimättä miltä se toisen mielestä näyttää. 

 

Tämä on hyvä muistutus myös itselleni. Tässä ''muka niin täydellisessä'' maailmassa on vaikeaa pitää jalat maassa. On vaikeaa olla lähtemättä mukaan täydellisen elämän pakonomaiseen jahtaamiseen. Vaikka tykkään kauniista asioista, täytyy ymmärtää ettei ole maailman loppu jos kuvassa näkyy näppylä tai petaamaton sänky. Ei kannata stressata jos blogitekstistä löytyy kirjoitusvirhe tai jos videossa kuulostaa hassulta. Kenenkään elämä ei ole täydellistä, eikä sen tarvitse olla.


Social media is awesome! It helps me find new friends, collaborate with other bloggers and provides so much inspiration! On the other hand, social media is awful... It creates an unrealistic world, where everything is perfect. In that perfect world there's no bad hair days, pimples or chubby belly. Everything is perfectly covered, decorated, tuned. Sometimes, it's really hard not to join this crazy pursuit of perfection... 

From time to time we should remind ourselves that life's awesome, even without a super fit body, expensive accessories and booked flights to Saint Tropez. Life's awesome anyway, and you know why? Because it's a gift and you shouldn't take it for granted.