mielen kevätsiivous

Tiedättekö sen tunteen, joka iskee aina keväisin, kun sielu ja ruumis kaipaa tilaa? Tilaa ja sellasta tietynlaista puhtauden tunnetta. Kun tajuaa, että elämä on täynnä kaikkea turhaa - ylimääräistä melua ja hälinää, joka rasittaa mieltä. Kun tekee mieli siivota kaapit, viedä varastoon talvikuteet, jättää vain kaikki tarpeellinen.

Musta tuntuu että nyt olisi kevätsiivouksen aika myös muissa elämän osa-alueissa.

Viime puolen vuoden aikana oon juossut pää kolmantena jalkana paikasta toiseen ja sanonut "kyllä" turhan monta kertaa. On tullut paljon uusia tilaisuuksia ja kokemuksia, joihin olen miettimättä tarttunut kiinni.  Ehdotuksen tullessa eteeni en ole pysähtynyt miettimään onko mulla oikeasti aikaa. Olen kuvitellut ehtiväni kaikkialle. Nyt olen siinä pisteessä kun ei vaan jaksa. Kotona vietän noin 10 tuntia vuorokaudessa ja 7,5 niistä menee nukkumiseen. Kotona hengailusta ja kiireettömyyden tunteesta on tullut luksusta. 

Kun mielessä liikkuu liian monta asiaa ja stressitaso on sen verran korkealla, ettei iltaisinkaan saa enää unta, tajusin että jotain täytyy muuttaa. 

Tässä on teillekin muutama vinkki, miten saa mielen kevyemmäksi ja stressitason matalammaksi:

1. Priorisointi

Päätä, mitkä asiat ovat itsellesi oikeasti tärkeitä. Jos to do -listan loppua ei näy, valitse päiväksi kaksi asiaa, jotka aiot tehdä ja jätä muut toissijaiset asiat seuraavalle päivälle. 2-3 tehtävää / päivä riittää vallan mainiosti. Joskus ne tehtävät voi olla ''tee töitä, syö hyvin, lepää''.

2. Luovu turhasta

Turhat vaatteet, esineet, ihmissuhteet...

Jos et ole käyttänyt jotain vaatekappaletta vuoteen, et todennäköisesti tule käyttämään sitä enää koskaan. Miksi siis säilyttää turhia asioita kaapissasi? Ei muuta kun suunta kierrätyskeskukseen!

Olen myös sitä mieltä, että laatu korvaa määrän. Tämä pätee tosiaan myös ihmisiin. Rento ilta hyvän ystävän seurassa korvaa kymmenen puolitutun kanssa kahvittelut.

3. Ole lempeä itsellesi

Voisin kuvitella, että siellä ruudun toisella puolellakin on paljon yhtä hulluja perfektionisteja kun minä. Vapaapäivänä pitää siivota, pestä pyykit, käydä juoksulenkillä, kokkailla, lukea kirjaa, soittaa ystävälle, vastata maileihin... Kuulostaako tutulta? On päivänselvää, ettei nuo kaikki asiat ole mahdollista (tai ainakaan helppoa ja vaivatonta) suorittaa yhden päivän aikana. Jos jotkut asiat, mitkä halusit tehdä, jäävätkin tekemättä... se ei haittaa. Älä anna itsellesi piiskaa, vaan palaa kohtaan 1. 

Shoes: River Island

Coat: Zara

Bag: DKNY

Phone case: Happy Plugs


You know that feeling that comes every single spring... The feeling, when both mind and body need some sort of cleanse, space and fresh start? When your mind is full of thoughts and you're so stressed out that you can't even sleep at night. When your to do -list is way too long and you wish you had time for just staying home, chilling and watching movies. Sounds familiar, huh?
Here are some tips, how to reduce your stress level and enjoy life just a little bit more:
1. Prioritization
Decide what is really important to you and do it. 2-3 tasks per day is more than enough. 
2. Less is more
In everything - clothes, things, relationships... Keep the best and the most important ones, get rid of everything else.
3. Be kind to yourself
It's impossible to be super productive every single day of your life. Your body is an engine, that needs to cool down once in awhile. At least once a week you should relax, spend time with your loved ones and do things you love. Treat yourself!