Don't judge

dontjudge
 
Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.
Be kind. Always.
dontjudge

Älä tuomitse. Älä tee nopeita johtopäätöksiä. Et kuitenkaan tiedä koko totuutta. Et tiedä, mitä toisen elämässä oikeasti tapahtuu. Kulissien takana kaikki voi olla (ja todennäköisesti on)  täysin erilailla.

Onnelliselta vaikuttava ihminen voi olla rikki sisältä. Hän, joka nauraa ystävien seurassa, saattaa joka yö nukahtaa kyyneliin. Hän, joka vaikuttaa terveeltä ja hyvinvoivalta, voi todellisuudessa olla sairas ja heikko.

Olen useasti törmännyt kritiikkiin ja tullut tuomituksi.

"Sähän näytät hyvältä ja iloiselta, ei sulla voi mennä huonosti!"

Tällaista kuulin silloin kun sairastin syöpää ja kuulen välillä edelleen. Jotkut kanssamatkustajat katsoivat minua tuomitsevasti, kun istuin bussissa raskaana oleville ja senioreille tarkoitetulla paikalla. Totuus oli, että syöpähoitojen takia minua heikotti niin paljon etten meinannut pysyä pystyssä. Näytin varmaankin ihan normaalilta, peruukkikin oli sen verran hyvä ettei kukaan tajunnut minun olevan sairas. Päivystyksessä sain myös vihaisia katseita kun pääsin lääkärin vastaanotolle muita nopeammin. Varmasti ihmeteltiin mitä noin terveeltä näyttävä tyttö tekee päivystyksessä ja miten ihmeessä hän pääsee jonon ohi tapaamaan lääkäriä? Totuus oli taas se, että hoitojen aikana elimistöni oli niin heikko, että keuhkokuume tai vastaava tauti olisi voinut koitua kohtalokseni.

Olen itsekin sortunut (kuten varmasti jokainen meistä)  tuomitsemaan ihmisiä ja tekemään johtopäätöksiä ulkokuoren perusteella. Joka kerta kuitenkin pysähdyn miettimään, voiko kaiken takana olla joku toinen, painava syy... 

Kapeakatseisuus on valitettavan yleinen piirre ja siitä olisi hyvä päästä eroon. Sitä paitsi, miksi meitä kiinnostaa niin älyttömän paljon muiden asiat? Minkä takia kyseenalaistamme miksi joku toimii kuten toimii? Meillähän on oma elämä, eletään siis sitä ja keskitytään siihen omaan juttuun mieluummin, eikö niin? Annetaan muiden elää omalla tavalla.

Tällainen pieni muistutus tähän päivään!

Mitä suunnitelmia teillä on vappuviikonlopuksi? Toivottavasti on hyvä keli ja pääsemme nauttimaan lämpimästä ja aurinkoisesta vapusta! :)


Don't judge. Don't jump to conclusions. You don't know the whole truth.

You never know if the girl who seems happy falls asleep every night crying. You never know if the guy who looks healthy is really battling severe disease. 

I think we should concentrate on our own lives and mind our own business, instead of judging others.