they tried to bury us, they didn’t know we were seeds

Sä olet kertakaikkiaan upea. Olet rohkea ja lannistumaton. Tiedän, että tällä hetkellä sua pelottaa niin paljon, että on vaikeaa hengittää. Tiedän, että tulevaisuus on harmaan peitossa etkä välttämättä näe valoa tunnelin päässä. Tiedän, että tuntuu siltä, ettei tilanteesta ole enää ulospääsyä.

Mutta hei, kuuntele. Sä pystyt tähän. Ja mä lupaan seistä sun rinnalla ja pitää tiukasti kädestäs kiinni. Oot älyttömän vahva, vaikkei siltä tunnukaan. Voitat kaikki pelot ja selviät kaikista vastoinkäymisistä. Ja mä lupaan olla siinä - auttamassa, kannustamassa ja potkimassa pe*seelle, silloin kun susta tuntuu että haluat luovuttaa. 

kuva: Pinterest

kuva: Pinterest

 

Elämä on välillä niin ennalta-arvaamatonta, ettei me voida muuta kuin kulkea silmät kiinni myrskyn läpi ja toivoa, että selvitään. Ja me kuule selvitään.

Tiedän, että pystyt tähän. Ja tiedän myös sen, että kun luet tän tekstin, tiedät tasan tarkkaan että se on kirjoitettu just sulle.

xx

älä dissaa bloggaajaa

alppiruusupuisto

Kun Instagram feedit ja Snapchat storyt täyttyvät Alppiruusupuiston kukista ja smoothie bowleista, ymmärrän, että joitain se voi ärsyttää. Ymmärrän, että rajansa kaikella ja liikaa on aina liikaa. En kuitenkaan ymmärrä p*skaa asennetta.

Bloggaajana tiedän, kuinka paljon silmien pyörittelyä, vähättelyä ja ihmettelyä tämä harrastus (ja osalle myös ammatti) saa osakseen. 

''Ei tää oo oikeeta työtä.''

''Haha, ooksä joku bloggaaja vai?''

''Ei *ittu näitä bloggaajia kun on aina räpsimässä kuvia...''

Jotkut tykkää käydä bloggaajailloissa ja poseerata kameran edessä. Toiset tykkää vetää kännit Löylyssä huulet törröllään lauantai-iltaisin. Jotkut käyvät vapaapäivänä Nuuksiossa patikoimassa, toiset päivittelevät kuulumisia some-kanaviin ja suunnittelevat seuraavaa my day -videota. Jokaisella on vapaus valita ja vapaus tehdä sitä, mikä on omasta mielestä kivaa.

Me kaikki ollaan erilaisia ja meillä on erilaisia harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita. Jos ei pidä jostain, mistä toinen nauttii täysin rinnoin, pitääkö sitä tuomita? Onko muiden pilkkaamisesta mitään hyötyä tai iloa?

Ymmärrän, että pa*kanpuhumisen takaa löytyy usein paljon kateutta, katkeruutta ja epävarmuutta. Mikään ei kuitenkaan oikeuta arvostelemaan, vähättelemään tai haukkumaan toisen tekemisiä. Nauttikaamme siis omista jutuista välittämättä siitä, mitä mieltä muut ovat. Antakaamme muidenkin tehdä sitä, mistä ne tykkää - ilman ennakkoluuloja ja tuomitsemista.

#nytmenitunteisiin

Tässä vielä vähän lisää näitä upeita alppiruusuja ja blogin kautta saatuja kännykänkuoria, olkaa hyvät ;) 

idealofsweden

Phone case: iDeal of Sweden

alppiruusupuisto

hyvinvointiprojekti: perusjuttujen tärkeys

food

Tänään päätin tulla kertomaan teille keväällä alkaneesta hyvinvointiprojektista. Siitä on ikuisuus kun olen viimeksi päivitellyt kuulumisia treenijutuista. Syitä tähän on monia - stressi, uupumus, muutto, kontrollikäynti syöpätautien klinikalla, lomamatka... Oma jaksaminen on heitellyt sellaista vuoristorataa, että huhheijaa ja olen äärettömän kiitollinen, että mun ihana PT on pysynyt matkassa mukana - tukemassa, kuuntelemassa, kannustamassa. Vaikka lihaskuntoharjoittelu on mm. uupumuksen takia jäänyt vähemmälle, olen saanut Annettelta niin paljon henkistä valmennusta ja apua, että parempaa PT:tä en olisi voinut toivoa.

Ennen tätä projektia kuvittelin, että personal trainerin kanssa aloitetaan valmennus vain sen takia, että halutaan pudottaa painoa tai kasvattaa lihaksia. Nyt ymmärrän kuinka väärässä olin. Tässähän on kyse niiiin paljon muusta! Personal trainer ottaa huomioon kaikki elämäsi osa-alueet, kirjaimellisesti kaikki. Onhan ihminen sellainen monimutkainen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Pelkällä treeni- ja ruokaohjelmalla ei kyllä pitkälle päästä, jos arki ei muuten suju.

Annette onkin useasti sanonut, että liikkeelle lähdetään perusjutuista. Ruoka ja lepo on ollut minulle yllättävä ongelmakohta. Syön ja nukun liian vähän. Eihän silloin lähdetä hienosäätämään ruokaohjelmia, vähentämään hiilareita ja rasvoja tai pitämään treenipäiväkirjaa, jos ihminen ei nuku tarpeeksi eikä saa tarpeeksi ravintoa jaksaakseen.

Olen pitänyt ruokapäiväkirjaa ja arkiaktiivisuuttani on myös mitattu (siitä kerron lisää myöhemmin!). Kun perusjutut olivat kondiksessa, lähdimme keskittymään treeneihin.

Muista siis, ettei ole mitään väliä, kuinka monta kyykkyä teet salilla ja kuinka monta grammaa proteiinia smoothiesta löytyy, jos nukut 5 tuntia vuorokaudessa ja ruokavaliostasi puuttuvat tärkeimmät ravintoaineet. First things first.

 

Annetten somet: instagram / facebook / blogi

elämäni tärkeimmät sanat

Tämä kevät on ollut tunteiden vuoristorataa. On tapahtunut niin hyviä kuin myös huonoja asioita. On ollut masennusta, uupumusta, käsittämättömän paljon stressiä ja painetta. Toisaalta, on ollut myös naurua, lepoa, auringon alla loikoilua, rakkaiden seurasta nauttimista ja auringonlaskujen ihailua. Kaiken tämän keskellä blogin päivittäminen on jäänyt toissijaiseksi asiaksi. Viime vuosien aikana olen tajunnut, että elämän tärkein tehtävä on huolehtia ensinnäkin omasta hyvinvoinnista ja terveydestä, ja vasta sen jälkeen kaikesta muusta. Ja niin olen viime aikoina myös tehnyt. Jonkun mielestä saatan vaikuttaa itsekkäältä, mutta oma terveys ja jaksaminen menee kaiken edelle, aina. Olen kantapään kautta oppinut, miten huonosti voi käydä jos laiminlyö omaa hyvinvointiaan.

Uskallan jopa myöntää, että olen ylpeä itsestäni. Olen ylpeä siitä, että olen kerrankin onnistunut päästämään irti stressistä, tulevaisuuden pelosta, paineen tunteesta. Päästin irti ja annoin olla. Annoin elämän kuljettaa ja luotin sokeasti siihen mututuntumaan, että kaikki tulee olemaan hyvin. Ja lopputulos on seuraava: minulla on tyyni, levollinen ja... onnellinen olo. 

Alkuvuoden ''syöpäkuplassa'' eläminen, medialle puhuminen elämäni rankimmista vuosista, niihin aikoihin palaaminen - kaikki tämä on vienyt voimiani. Kun tv- ja lehtihaastattelut olivat takana, oli tyhjä ja samalla äärettömän hyvä olo. Olin helpottunut, että päästin ison pahan mörön ulos rintakehästäni, annoin kaikkeni, kerroin syvimmät salaisuuteni koko maailmalle. Mutta olin samalla hyvin, hyvin surullinen. Katsoin tilannetta ikään kuin ulkopuolisen silmin ja tajusin jälleen kerran, kuinka vaikeaa minulla sekä läheisilläni on ollut...

Nyt voin hengittää syvään ja hymyillä leveästi. Pari viikkoa sitten sain kuulla lääkäriltä elämäni tärkeimmät sanat: sinä olet terve. Näistä sanoista olen haaveillut viimeiset viisi vuotta. Näitä sanoja kukaan ei uskaltanut sanoa. Kukaan ei halunnut antaa toivoa tai ottaa vastuuta. Kukaan ei ollut varma. Eikä tälläkään hetkellä voi sataprosenttisesti tietää, mitä tulevaisuus tuo mukanaan. MUTTA! Nyt, just nyt, pitkästä aikaa olen terve. Ja se tuntuu joka solussa ihan äärettömän hyvältä.

I hope that you become filled with so much happiness that it heals every part of you.